Καταζητούμενος από σήμερα ο βιαστής της Φιλιππινέζας

 Σήμερα τελεσιδίκησε η απόφαση του δικαστηρίου του Μαΐου 2010, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε ο βιασμός Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού από τον πολίτη Μπανγκλαντές, Khan Nasir Uddin, ο οποίος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών και 2 μηνών. Ο Khan δεν παρουσιάστηκε στο Εφετείο το οποίο είχε ο ίδιος προσφύγει, και το οποίο συνεδρίασε για δεύτερη φορά, μετά την απουσία του για «λόγους υγείας» από την προηγούμενη δικάσιμο.

Ο πρόεδρος του Εφετείου δήλωσε ότι λόγω της απουσίας του καταδικασθέντα, η έφεση αναστέλλεται και ισχύει η πρωτόδικη ποινή.

Συνεπώς, ο Khan είναι από σήμερα φυγόδικος και καταζητούμενος.

Η παθούσα δήλωσε ευχαριστημένη για την εξέλιξη, αλλά τονίζει διαρκώς ότι θέλει να τιμωρηθεί ο Khan με την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Είναι μια γυναίκα πολύ κλειστή και εσωστρεφής στον χαρακτήρα, βαθιά θρησκευόμενη και ο βιασμός της σήμανε την πλήρη καταστροφή της ψυχής και συνακόλουθα του σώματός της. Μετά το βιασμό της δεν μπορούσε να ξαναδουλέψει, ενώ έπαθε έμφραγμα και στη συνέχεια έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Ένιωσε τελείως κατεστραμμένη και ακυρωμένη ως άτομο και ως γυναίκα.

Στο πλευρό της σε όλη τη μακρόχρονη διάρκεια των δικών, βρέθηκε η ένωση των Φιλιππινέζων KASAPI, καθώς και η Φεμινιστική Πρωτοβουλία.

Να σημειώσουμε ότι ο βιασμός έγινε το 2005, και τελεσιδίκησε σήμερα, δηλαδή 8 χρόνια μετά, κάτι που καταδεικνύει για άλλη μια φορά την παθογένεια και καθυστέρηση της ελληνικής δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνέλθουν τα θύματα έμφυλης βίας, και κυρίως τα θύματα βιασμού, από το σοκ που τους προκαλούν αυτές οι πράξεις.

Ζητούμε ξανά από την πολιτεία την γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων βιασμών και βίας λόγω φύλου, και το κατάλληλο ενδιαφέρον όλων των δημοσίων αρχών που εμπλέκονται, δηλαδή νοσοκομείων, ιατροδικαστικών υπήρεσιών, αστυνομίας και δικαστηρίων.

Αθήνα 4-3-2013

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s