ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ: ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

Image

30/4/2012

 Είδηση: Ξανθιά, ρωσίδα υγειονομική σεξοβόμβα εντοπίστηκε να βιάζει ανυποψίαστους πελάτες.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές (αστυνομία και δικαστικές αρχές) στη ρωσίδα εκδιδόμενη TATIANA B. της οποίας δημοσιοποίησαν φωτογραφία και όνομα, διότι, όπως ανέφεραν, επειδή είναι οροθετική, αποτελεί “υγειονομική βόμβα” και πρέπει να ενημερωθεί το κοινό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γυναικείες οργανώσεις στηλίτευσαν τις ρατσιστικές δηλώσεις Λοβέρδου τον Δεκέμβριο του 2011 για την απέλαση οροθετικών αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, απαιτώντας τη θεραπεία όλων των θετικών στον HIV και όχι την απέλαση των αλλοδαπών γυναικών. Επίσης απαίτησαν να στηλιτεύονται οι πελάτες που απαιτούν επαφή χωρίς προφυλακτικό, πληρώνοντας μάλιστα υψηλότερη, αρκετές φορές και διπλάσια τιμή.

Ο υπουργός και τότε και τώρα μιλούσε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η «ελληνική οικογένεια» από την επιμόλυνσή της από τον ιό. Παράληψή του να αναφέρει ποιος είναι αυτός που «μεταφέρει» στην ελληνική οικογένεια τον HIV.

Αντί το υπουργείο να παιδοθετήσει μια ανθρωπιστική στάση για την θεραπεία των φορέων, εκδιδομένων ή μη, αλλοδαπών ή ντόπιων, προχώρησε στη ρατσιστική στάση να διαπομπεύσει την συγκεκριμένη γυναίκα, που δεν γνωρίζουμε αν ήταν και θύμα καταναγκαστικής πορνείας και υποχρεωνόταν στην δραστηριότητα που αναφέρεται.

Δεν γνωρίζουμε ποιος μετέδωσε τον ιό στην συγκεκριμένη γυναίκα, και σίγουρα το ίδιο δεν το γνωρίζει και το υπουργείο ή οι αστυνομικές αρχές. Και όμως, έδωσε τη φωτογραφία της μόνο και μόνο για να συμβάλει στο ρατσιστικό «ξεσάλωμα» των τελευταίων εβδομάδων, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επιφυλάσσει για τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Δεν έδωσε βέβαια τη φωτογραφία κανενός πελάτη, από όλους αυτούς που τρέχουν τώρα αλλόφρονες για την πιθανή συνέπεια της απαίτησής τους να έρθουν σε επαφή με εκδιδόμενη γυναίκα χωρίς προφυλακτικό.

Η πορνεία είναι μόδα, η καταναγκαστική πορνεία είναι «καλτ» τα τελευταία 20 χρόνια, και γνωρίζουμε από έρευνες ότι 1.200.000 άνδρες είναι περιστασιακοί πελάτες της πορνείας, ενώ 350.000 θεωρείται ότι είναι τακτικοί πελάτες. Τεράστια τα κέρδη από τις σπείρες της διεθνικής σωματεμπορίας, αμελητέο θέμα η εμπορευματοποίηση του σώματος των γυναικών και το δικαίωμά τους να ζουν χωρίς βία ή εξαναγκασμό στην πορνεία.

Το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού HIV/AIDS επαναλαμβάνουμε ότι δεν αντιμετωπίζεται με διώξεις και απελάσεις, ούτε με αναγκαστικά ιατρικά τεστ, και η δημοσιοποίηση ονόματος οροθετικού ατόμου συνιστά παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 • Αναρωτιόμαστε για το σκεπτικό πίσω από το οποίο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας αυτής και αν στην άρση του απορρήτου συναίνεσε η αρχή προσωπικών δεδομένων.
 • Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που χωρίζει τη γυναίκα αυτή από μια άλλη γυναίκα που χάθηκε πρόσφατα, από τις συνέπειες της εκδήλωσης του ιού, γνωστής αρνήτριας της ύπαρξης του, η οποία πολλάκις σε προβεβλημένα ΜΜΕ δήλωνε ότι και εκείνη δεν έκανε χρήση προφυλάξεων. Όταν μάλιστα την ίδια τη μέρα του θανάτου της κρατικό κανάλι αναμετάδωσε παλιότερη συνέντευξή της, στη οποία επαναλάμβανε τα ίδια επιχειρήματα περί μη ύπαρξης του ιού (ως φόρο τιμής;)
 • Αναρωτιόμαστε για την επιλεκτική μη τήρηση του ιατρικού απόρρητου εκ μέρους των γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση και του κατασταλτικού ρόλου στον οποίο επιδίδεται τον τελευταίο καιρό το ΚΕΕΛΠΝΟ, αρμόδιο για την πρόληψη των ΣΜΝ.
 • Απαιτούμε την παύση της δίωξης της συγκεκριμένης γυναίκας, με γελοίες απ’ ότι διαβάσαμε κατηγορίες, και αντίθετα την άμεση έναρξη της ενδεδειγμένης θεραπείας που δικαιούται. Επίσης απαιτούμε την ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και επιτέλους την απεθνικοποίηση και απενοχοποίηση της οροθετικότητας και των οροθετικών ατόμων, ανδρών και γυναικών, ελλήνων και μη ελλήνων.

Σε τελευταία ανάλυση, όλοι αυτοί οι πελάτες, γνώριζαν τους κινδύνους και με τη θέλησή τους ήρθαν σε επαφή χωρίς προφυλακτικό, αντίθετα από τις εκδιδόμενες γυναίκες, που στην πλειοψηφία είναι θύματα καταναγκαστικής πορνείας και δύσκολα αντιστέκονται στον μαστροπό. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν «αγοράζεις» «προϊόντα» και «υπηρεσίες» ενός τέτοιου «εμπορίου» το μόνο σίγουρο είναι ότι και το τρέφεις και είσαι συνένοχος. Ακόμα χειρότερα, όταν πληρώνεις έξτρα και εν γνώσει σου για σεξ χωρίς προφύλαξη.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ: ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

 1. Ο/Η Πολυχρόνης Τέο λέει:

  Λακωνική και αποτελεσματικότατη κριτική της καταστροφικής διαχείρισης του θέματος. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 2. Ο/Η dimosioshoros λέει:

  H δικαιοσύνη στην υπηρεσία της ανδροκρατίας! Το ζήτημα είναι βέβαια πιο πολύπλοκο, όπως καταλαβαίνουμε. Συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σας.

  Ωραία η ουδέτερη λέξη «παιδοθετήσει» που χρησιμοποιείτε. Έχω κάνει και μερικά χρόνια μεταφραστής και τελικά είχαμε συμφωνήσει στην πιο κυριλέ διατύπωση «εγκρίνει».

  Γιάννης Ρέντζος, γείτονας…

 3. Ο/Η Eλενα Μπάρκα λέει:

  Οι σκέψεις μου ακριβώς. Ευχαριστώ!

 4. Παράθεμα: Μια κυβέρνηση για υγιείς έλληνες άντρες « Attack Of The Quasars

 5. Παράθεμα: Ελλάδα: Προεκλογική διαπόμπευση οροθετικών ιερόδουλων · Global Voices στα Ελληνικά

 6. Παράθεμα: Greece: HIV-Positive Sex Workers Brutally Exposed Online · Global Voices

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s