ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δελτίο Τύπου

Αντιστεκόμαστε στη Φασιστική Απειλή

 

Με δέος παρακολουθήσαμε τις μαζικές επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγες ημέρες, ενώ σε μικρότερη ένταση τέτοιες επιθέσεις έχουν καταντήσει να είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής. Θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την άνοδο του φασισμού με τα πιο αποκρουστικά χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 1930, που θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουν μόνο στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Καλούμε γυναίκες και άνδρες να σκεφτούν αυτή την ιστορία και να απορρίψουν τα αντιδραστικά ιδεολογήματα των φασιστών, ζητούμε από την πολιτεία και από την αστυνομία να πάψει να τους καλύπτει. Επίσης δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αντισταθούμε στο ρατσισμό, που προχωρά με συστηματικές αιματοβαμμένες ενέργειες και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Σύλλογοι μεταναστριών αποτελούν οργανικό τμήμα της της πρωτοβουλίας μας από την ίδρυσή της. Ζητούμε από όλες τις φεμινιστικές και γυναικείες συλλογικότητες κοινή αντίσταση.

Πιστεύουμε ότι η παραβατικότητα και εγκληματικότητα που αναπτύσσεται στη χώρα μας είναι προϊόν της ακολουθούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, των Μνημονίων και της ανεργίας, που οδηγεί στη φτώχεια και την ακραία ανάγκη μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και των συμπολιτισσών μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Ζητούμε ένα σύνολο μέτρων κοινωνικής πολιτικής για την κοινωνική ένταξη και την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Με την δραματική αυτή ευκαιρία υπενθυμίζουμε το μαζικό και διαρκές κακούργημα εναντίον πολλών αλλοδαπών γυναικών: τον εξαναγκασμό στην πορνεία. Ζητούμε την τιμωρία των μαστροπών και την δημιουργία δομών στήριξης για τις γυναίκες που έχουν σπρωχτεί στο trafficking.

Τέλος, οι αρχές του φασισμού για τη θέση της γυναίκας, τα τρία Κάπα (στα Γερμανικά) όπως τα έλεγε, Κουζίνα, Παιδιά και Εκκλησία, βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τους στόχους της ισότητας των φύλων και της απελευθέρωσης των γυναικών, από τους οποίους εμπνέεται η Πρωτοβουλία μας.

Ο αγώνας των φεμινιστριών ενάντια στη φασιστική απειλή είναι επείγουσα ανάγκη, και δηλώνουμε ότι είμαστε πρώτες σ’ αυτόν.

 Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αθήνα, 30-5-2011

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s